Wednesday, November 9, 2016

Pullotusaika

Vuosi 2016 kääntyy loppupuolelle ja tänään tuli tieto että tynnyri on nyt tyhjä ja juoma jo pulloissa ;) 218 pulloa 43% Sherrytynnyrissä kypsytettyä Viskiä odottaa kohta noutajaansa Alkon myymälässä eli Jouluna kaikki osakkaat saavat nauttia "erinomaista" nautintoainetta.

Syyskuun alussa pidimme oman karonkan Ravintola Taivaanrannan tiloissa Lahdessa jossa tarkistimme oman tynnyrinäytteen kunnon ja teimme pullotuspäätöksen. Totesimme tuotteen olevan siinä tilanteessa 3 vuoden ja muutaman kuukauden kypsytyksen jälkeen että uskomme sen täyttävän ainakin omat laatukriteerimme. Tietyllä tavalla otimme tietoisen riskin pullottaessamme sen näin nuorena , taka-ajatuksena se että voimme laittaa toisen täytön ja antaa sille aikaa kuitenkin enemmän.

Nyt odotamme laskua Alkosta jossa verot ja toimituskulut summattuna jotta saan lopulliset laskut osakkaille.

Odotusaikana on taas ollut mukava viettää aikaa erilaisten viskiin liittyvien aktiviteettien kanssa.

Kesällä olin viskibaarin pitäjänä hyvän ystävän 50 vuotisjuhlilla ja pääsin kertomaan viskin saloista sekä maistattaamaan useampia eri viskejä innokkaille vieraille , oli todella hauska nähdä miten ihmisten käsitys viskeistä muuttui illan aikana kun saivat rauhassa tutustua erilaisiin viskeihin ja keskustella niistä. Kiinnostus oli suuri kaikissa ikäluokissa ja eritoten naiset olivat innokkaita maistelijoita.

Syksymmällä oli tietysti OlutExpo jossa jälleen sekä loistavia viskejä ja upeita oluita. Valamon tiskiltä löytyi tuttuja ja samalla hienoja yllätyksiä. Savutisle oli upea, tuota tynnyriin ja hyvää tulee.
Tuli siellä maistettua myös hienoa Giniä ja tulevaa Portviiniä .. kannattaa pitää alkon valikoimia silmällä.

Viime viikonloppuna oli sitten VYSin jäsenten vierailu Lahdessa Teerenpelin tislaamolla ja sen yhteydessä tasting jossa jälleen hienoja Teerenpelin tuotteita , tuleva Suomi 100v juhlaviski eritoten aivan upea .

No comments:

Post a Comment